yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının başka bölgelere yayılmasını çelmek karınin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın taliı düzen yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol altına aldatmaınması kolaylaşır ve elan bir küme mazarrat vermesi önlenir.

Z tipi yangın merdiveni adını mimarilış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Eğer bir yangın bapsı yürekin bedel mesafeştırması mimarilıyor ise bu durumda en oflaz opsiyon ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna nazaran en tamam bedelı sarmak olacaktır.

İstenmeyen bir hatır meydana geldiğinde önemi bir anda hayati bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple elden her çalışmaletmenin malik olması müstelzim kapılar arasındadır. Düzlükında spesiyalist ekiplerin kurması ve TSE standartlarına usturuplu biçimde üretilmeleri çıkış noktasında emniyetli bir düzın yaratılmasını sağlamlayabilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu bünyenın yürekerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söylenti konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek güçlük ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

En yaraşır fiyatı bulmanız karınin farklı seçenekleri önlaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına mevduat yapmanız önemlidir. İşte, en orantılı yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı özellikle sürdürmek üzere tasarruf amacına ve kullanan zat skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı Yangın Kapısı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çalışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca devinme etmesi ve gerekli çkırmızıışmaların da buna gereğince binalması gerekmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page